Praha 12. června (ČTK) - Když si zpěvačka Monika Absolonová tu a tam dá k obědu nebo k večeři rybu, zvítězí sama nad sebou. Pochoutky z moře totiž nepatří mezi její oblíbená jídla, přestože je odborníci kvůli obsahu jódu doporučují konzumovat poměrně často. Ani to ji však nedonutí a už vůbec by se nedotkla třeba chobotnic, natož takových specialit, jakými jsou ve Francii třeba šneci.
V poslední době měla možnost vyzkoušet, jakou chuť mají jedlé květiny. Ani talíře ozdobené barvami jarních květů ji nezlákaly. "Moc na takové experimenty nejsem, takže pro mě je opravdu zvláštní, když si dám rybu," svěřila se 29letá zpěvačka se svými chutěmi ČTK.
Mezi její oblíbená jídla patří česká klasika nebo italská kuchyně. "Svíčkovou mám hodně ráda a s chutí si dám těstoviny nebo pizzu. Doma často peču různé koláče, buchty a pizzy a dělám omáčky," připustila a dodala, že miluje sladkosti. "Ale ty nesmím, musím se hlídat, takže se v nich omezuji."
Pokud je někde v zahraničí, místní speciality ji jen tak nezlákají. "Abych si takové jídlo objednala, musela bych ho nejprve vidět na talíři. Jen tak podle jídelního lístku bych si nevybrala," přiznala se.